VASULUI: Poliţistul care a împuşcat mortal un bărbat pe care îl urmărea – cercetat pentru omor

Poliţistul din Vaslui care a împuşcat mortal un bărbat pe care îl urmărea în timpul unei misiuni, este cercetat pentru omor.

Agentul de la circulatie nu mai are voie sa poarte arma si este pus la dispozitia Inspectoratului de Politie Vaslui – transmite corespondentul Europa FM, Sorin Saizu.

Inspectoratul de Poliție a primit de la procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, ordonanța de punere în mişcare a acţiunii penale, faţă de poliţistul implicat în evenimentul de joi când un tânăr a fost împușcat mortal.

Polițistul care l-a împușcat în cap este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

APADOR-CH consideră ca premature şi de natură să influenţeze ancheta penală declaraţiile publice ale purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui cu privire la incidentul produs la data de 15 martie 2018, în urma căruia o persoană a fost împuşcată mortal în cap de către un poliţist.

Deşi ancheta penală privind cauzele şi circumstanţele uciderii victimei de către poliţist abia a fost iniţiată, în spaţiul public a fost diseminată de către poliţie, cu mare promptitudine, informaţia potrivit căreia fi fost vorba despre o “declanşare accidentală” a armei poliţistului.

APADOR-CH precizează într-un comunicat de presă că numai după finalizarea anchetei penale se va putea afirma, în mod temeinic, dacă a fost vorba sau nu despre o declanşare accidentală a armei sau despre folosirea intenţionată/neglijentă a armei de foc.

Vă reamintim că joi un tânăr de 26 de ani a fost împuşcat accidental în cap de un poliţist care îl urmărea, în urma unor informaţii că acesta se afla la volanul unei maşini, deşi avea permisul de conducere suspendat.

Bărbatul a murit la puţin timp după ce a fost preluat de un echipaj medical, în ciuda eforturilor depuse de medici pentru a-i salva viaţa. Când a văzut că este urmărit, tânărul a efectuat manevra de mers înapoi, după care a coborât din maşină şi a încercat să fugă.

Un polițist a mers după el şi l-a somat să se oprească. La un moment dat, bărbatul a fost prins de umeri pentru a fi imobilizat de poliţist, iar atunci arma s-a declanşat accidental, împușcându-l mortal pe soferul fugar în zona capului.

Tânărul împuşcat era cercetat în trei dosare penale pentru diverse infracţiuni contra circulaţiei pe drumurile publice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS