Vaslui: Un copil de 6 ani și-a salvat frații mai mici din casa mistuită de flăcări

Trei copii cu vârste cuprinse între trei luni şi şase ani, lăsați singuri în casă de bunici, au fost la un pas să ardă de vii, după ce locuința a fost afectată de un incendiu.

Însă copilul cel mare, de 6 ani, a reușit să-și salveze frații mai mici din flăcări. L-a luat în brațe pe bebelușul de trei luni și i-a cerut fratelui de un an să se târască după el.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui, cei trei copii locuiau cu bunicii, în localitatea Vutcani, părinţii aflându-se la muncă în străinătate.

Astăzi, bunicul copiilor a plecat și el în sat cu treabă, iar bunica, profitând de faptul ca micuţii dormeau s-a dus sa cumpere ceva de la un magazin.

Cei mici au ramas singuri, iar la un moment dat vecinii au observat incendiul și au anunțat pompierii.

Întreaga casă a fost cuprinsă de foc. Cel mai mare dintre copii a reuşit sa-şi salveze fraţii mai mici, luând bebeluşul de trei luni în braţe.

De asemenea, el i-a cerut fratelui de un an să se târasca dupa el. Cei trei copii au reuşit sa iasa astfel până în curte. De aici au fost preluați de vecini.

Având în vedere faptul că minorii au fost lăsaţi în casă, nesupravegheaţi, cei de la Protecția Copilului au deschis o anchetă în acest caz.

Autoritaţile locale caută soluţii pentru ajutorarea familiei, având în vedere ca în urma incendiului, casa a fost distrusă în totalitate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui ”cauza probabilă a incendiului a fost un coş de fum defect”.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS