Confidenţialitate

Vaslui: Un bătrân s-a aruncat de la etajul căminului care funcționează fără autorizație

Un bărbat care locuia în centrul de bătrâni din localitatea suceveană Valea Putnei s-a sinucis din motive necunoscute deocamdată.

Abia in urma respectivului eveniment, autoritatile județene au aflat că Centrul Filantropic „Vasile cel Mare nu avea nici o autorizaţie din partea vreunei instituţii a statului.

În prezent, în căminul de batrani locuiesc 17 persoane care își donează pensiile preotului administrator al centrului.

Clericul, Corneliu Constantin Luca susține că legea nu îi permite sa încaseze mai mult de 70% din veniturile vârstnicilor și ca el îi ține aproape pe degeaba, banii fiind insuficienți.

Centrul a fost deschis, potrivit Primăriei Pojorâta, în anul 2011, iar de atunci şi până în prezent, căminul de bătâni a funcţionat ilegal.

Preotul administrator susține ca el a depus documentația necesară autorizării, dar nu a primit niciun răspuns.

Reprezentanții Prefecturii Suceava sustin ca centrul de bătrâni de la Valea Putnei nu a avut niciodată vreo autorizaţie de funcţionare şi ca nu a fost niciodată înregistrat ca centru de asistenţă socială la Ministerul Muncii.

Angajatii Primariei Pojorâta au încercat în repetate rânduri să facă verificări la respectivul cămin, dar nu li s-a permis accesul în incintă.

În acest caz poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar Prefectura a dispus acum o anchetă.

În vara anului trecut, autoritățile sucevene au desfăşurat mai multe controale pe raza judeţului, ocazie cu care au descoperit 22 de cămine care funcționau ilegal.

Varianta audio a materialului. Sorin Saizu:
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.