Confidenţialitate

VASLUI: Tot mai mulți copii agresați sexual

Copii agresați sexuali sau bătuți sunt din ce în ce mai mulți în județul Vaslui, iar numărul acestora crește constant – arată o statistică a Directiei Generale de Asistențã Socialã și Protecția Copilului.

153 de minori au fost abuzați numai în primele șase luni ale anului 2018 – transmite corespondentul Europa FM, Sorin Saizu.

Primăria, alături de fundații, dar si firme private au organizat o campanie de conștientizare a violenței în familie în rândul vasluienilor.

Reprezentantii DGASPC Vaslui vorbesc despre o creștere considerabilă a numărului de copii din segmentul de vârstă 5-12 ani, victime ale formelor de agresiune fizică și sexuală, fapt ce impune consolidarea unor astfel de noțiuni în rândul acestei categorii de copii și nu numai.

Campania vizează o serie de activități pentru un număr de 70 de copii școlari și preșcolari din localitatile Solești și Ivanești, la care vor participa și educatorii sau învățătorii acestora.

Anul trecut, aproape 450 de copii din judetul Vaslui au fost victime ale actelor de abuz, neglijare sau exploatare. 239 dintre minori au fost introduși în sistemul de protecție specială.

În prima jumătate a acestui an, alți 153 de copii au fost separați de mediul familial.