VASLUI: Spital în pericol de surpare

Unitatea medicală cu peste 300 de paturi, cu Maternitate şi Secţie de Psihiatrie, se află pe un teren afectat de alunecările de teren.

În urma cu cateva saptamani s-au surpat chiar lângă spital 200 de metri pătraţi de teren, iar una dintre clădirile unităţii sanitare este plină de fisuri, relatează corespondentul Europa FM, Sorin Saizu.

Un spital din judeţul Botoşani este în pericol de surpare.

Unitatea medicală cu peste 300 de paturi, cu Maternitate şi Secţie de Psihiatrie, se află pe un teren afectat de alunecările de teren.

În momentul de faţă s-au surpat chiar lângă spital 200 de metri pătraţi de teren, iar una dintre clădirile unităţii sanitare este plină de fisuri.

Unitatea medicală din Dorohoi deserveşte nordul judeţului Botoşani. Cladirea este în pericol de surpare din cauza terenului pe care este amplasata, zona fiind afectata de alunecările de teren.

Un versant s-a surpat la jumătate de metru de gardul spitalului.

Practic 200 de metri pătraţi de teren s-au surpat cu tot cu iarbă şi copaci lângă spital.

Cladirea in care functioneaza sectia de Psihiatrie are deja peretii crapati. Fisuri au aparut si la nivelul fundatiei.

Autoritățile din Botoșani susțin că în momentul de faţă nu se ştie cu exactitate amploarea alunecărilor de teren si nici dacă s-ar putea produce o nouă surpare de mari dimensiuni care să afecteze spitalul.

Cert este că Primăria Dorohoi solicită consolidări imediate ale terenului. Spitalul municipal Dorohoi este cea mai importantă unitate sanitară din zona de nord a judeţului, care deserveşte în special comunele de pe malul Prutului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS