Confidenţialitate

Vaslui: Se caută profesori voluntari pentru o televiziune online, dedicată exclusiv școlii 

Inspectoratul Școlar Vaslui caută profesori voluntari, care să devină realizatori de televiziune la primul canal TV din țară, dedicat exclusiv școlii.

Emisia va fi online, iar programul va cuprinde lecţii filmate, dezbateri sau filme cu caracter educativ adresat elevilor şi cadrelor didactice din judeţ.

Televiziunea online din Vaslui a funcționat, experimental, și în perioada martie-iunie, ca alternativă la clasicele cursuri online, iar oficialii din învățământ spun că a fost un succes. În această perioadă, profesorii au realizat 90 de emisiuni.

Acum, oficialii din învățământul vasluian vor să extindă programul televiziunii online, așa că sunt în cautarea unor cadre didactice, care să realizeze emisiunile pe bază de voluntariat.

Schema de programe va viza în principal lecțiile, însă, în afara acestora, inițiatorii proiectului propun și emisiuni cu teme specifice învățământului din județ, dezbateri, interviuri și transmisiuni în direct ale evenimentelor din școli.

Mai mult, televiziunea online dedicată învățământului ar urma să difuzeze inclusiv filme și desene animate cu teme educative.

Oficialii din inspectoratul școlar și primăria Vaslui, parteneri ai proiectului, spun că în acest fel vor să intensifice legăturile cu elevii și comunitatea locală, ca alternativă de comunicare care să funcționeze neîntrerupt, inclusiv în cazul unor situații deosebite.