VASLUI: Şapte cazuri noi de rujeolă la copii nevaccinați

Șapte cazuri noi de rujeolă în judeţul Vaslui au fost confirmate de Centrul Regional de Sănătate Publică Iaşi – transmite corespondentul Europa FM, Sorin Saizu.

Numărul minorilor diagnosticaţi numai în luna mai cu această boală a ajuns, astfel, la 20.

Peste 4.700 de copii din judeţul Vaslui nu au fost vaccinaţi împotriva rujeolei, majoritatea din cauza părinţilor care refuză să meargă la medicul de familie pentru a-i imuniza.

Sefii DSP Vaslui sustin ca s-au imbolnavit de rujeolă atât copii care nu aveau împlinită vârsta minimă pentru imunizare, cât şi cei ale căror familii au refuzat vaccinarea.

În cursul lunii mai, autoritățile sanitare vasluiene au raportat existenţa a 20 de cazuri de rujeolă la copii, unul soldându-se cu decesul unui bebeluş de 5 luni. De la începutul anului, la nivelul judeţului Vaslui au fost înregistrate peste 40 de cazuri de rujeolă.

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui are în evidenţă 4.755 de copii care nu au fost imunizaţi împotriva rujeolei, majoritatea provenind din mediul rural.

Cei mai mulţi copii nu au fost vaccinaţi din cauza refuzului părinţilor de a merge la medicul de familie, susţin autorităţile sanitare, însă există şi cazuri în care nu s-a făcut administrarea la timp pe fondul lipsei vaccinului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS