Confidenţialitate

Vaslui: Rețineri într-un dosar de înşelăciune și fals în înscrisuri

Douăzeci de persoane au fost reţinute, marţi, în urma percheziţiilor efectuate la mai multe adrese din judeţul Vaslui, într-un dosar de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi fals în declaraţii.

Potrivit Poliţiei Române, cei 16 bărbaţi şi 4 femei ar fi întocmit documente fictive, pe care le-ar fi folosit, ulterior, pentru obţinerea unor indemnizaţii de sprijin de la stat. Suspecții au susținut că se aflau în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea din cauza restricțiilor antiepidemice.

“Din cercetările efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, a reieşit faptul că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, persoanele în cauză ar fi întocmit documente fictive, pe care le-ar fi folosit, ulterior, pentru obţinerea sumelor de bani acordate de la bugetul de stat, cu titlul de indemnizaţie de sprijin pentru persoane care au obţinut venituri exclusiv din drepturi de autor şi conexe, şi se află în imposibilitatea de a-şi desfăşura activitatea în context pandemic”, a transmis IGPR.

Prejudiciul cauzat Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Vaslui este de peste 200.000 de lei.

Miercuri, persoanele reţinute urmează a fi prezentate Parchetulului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunere de arestare preventivă.

FOTO: Poliția Română