Vaslui: Procurorul care s-a ocupat de cazul violului și-ar fi exercitat funcția cu neglijență – surse

       Apar noi concluzii în cazul violului din Vaslui – Parchetul General ar fi constatat abateri disciplinare din partea procurorului de caz.

Potrivit unor surse citate de agenția națională de presă, procurorul care nu a contestat eliberarea din arest a tinerilor acuzați de viol și-a exercitat funcția cu neglijență.

Raportul Parchetului General – ce conține concluziile acestor verificări –   a fost deja trimis la Inspecția Judiciară, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Ministerului Public.

 

Parchetul General a stabilit, în urma verificărilor făcute la Parchetul din Vaslui, că procurorul de ședință Ingrid Botezatu și-a exercitat funcția cu neglijență.

E vorba de magistratul care nu a făcut contestație în cazul eliberării din arest a tinerilor acuzați de viol.

Potrivit unor surse citate de agenția națională de presă, procurorul nu ar fi verificat în termenul legal dispunere unei măsuri mai blânde în cazul presupușilor violatori.

Cei șapte tineri au fost trimiși în judecată în decembrie 2014, toți în stare de arest preventiv.

În aprilie, trei dintre ei au recunoscut acuzațiile, iar un judecător a decis cA aceștia să fie judecați în arest la domiciliu.

Acea decizia nu a fost contestată procurorul de caz Ingrid Botezatu, arată Parchetul General.

Ulterior, și ceilalți patru tineri au fost plasați în arest la domiciliu, măsură schimbată apoi cu controlul judiciar pentru toți cei șapte acuzați.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS