VASLUI: Oraşul Murgeni, zonă specială de siguranţă publică după o bătaie între clanuri de romi | AUDIO

Oraşul vasluian Murgeni a fost declarat zonă specială de siguranţă publică de către conducerea Poliţiei judeţene, după ce în zonă au avut loc o serie de conflicte între unele clanuri de romi.

Au fost suplimentat forţele de ordine care efectuează patrulări în zonă, având în vedere că exista riscul ca violenţele să escaladeze.

„Având în vedere riscul criminogen, pe raza UAT Murgeni a fost constituită o zonă specială de siguranţă publică, fiind suplimentate efectivele de ordine şi siguranţă publică. În zonă sunt mobilizaţi poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi poliţişti locali”, a declarat – pentru Agerpres – purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

În cursul săptămânii trecute, a izbucnit un conflict între membrii unor clanuri de romi din oraşul Murgeni, aproape 200 de persoane bătându-se pe străzi.

Scandalul a fost aplanat în urma intervenţiei mai multor echipaje de poliţie şi jandarmi şi a unor luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui au deschis în acest caz un dosar penal tentativă la omor, uz de armă fără drept, tulburarea liniştii şi ordinii publice, loviri şi alte violenţe.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS