Confidenţialitate

Vaslui: Nouă frați dormeau prin podurile vecinilor, ca să scape de bătăile tatălui

Nouă fraţi din judetul Vaslui, cu vârste cuprinse între 4 luni şi 16 ani, au fost scoşi din familie de către reprezentanţii Protecţiei Copilului după ce s-au descoperit condiţiile inumane în care aceştia trăiau.

Pentru a scăpa de bătăile tatălui, copiii dormeau în podurile oamenilor din sat – transmite corespondentul Europa FM, Sorin Saizu.

Cazul din localitatea vasluiană Micleşti, se afla în atenţia autorităţilor locale de ani de zile, mama alături de copii fiind în două rânduri internată într-un centru social după ce tatăl i-a alungat de acasă şi a dat foc locuinţei.

În ciuda comportamentului violent al tatălui şi a condiţiilor insalubre în care trăiau, copiii au fost lăsaţi de autorităţi să se întoarcă acasă .

Luna aceasta, un localnic a sesizat din nou, telefonic, reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială reclamând situaţia dramatică a celor nouă fraţi, care au ajuns să doarmă în podurile oamenilor din sat pentru a scăpa de bătăile tatălui.

Familia are zece copii, dar cea mai mare dintre ei, o fată în vârstă de 18 ani, a fugit de acasă pentru a scăpa de iadul în care a trăit de mică.

Aceasta trăieşte în concubinaj cu un tânăr din sat, având, deja, la rându-i un copil.

Tribunalul Vaslui a decis scoaterea în regim de urgenţă a celor nouă fraţi din familie.

Şapte dintre aceştia au fost încredinţaţi unor asistenţi maternali profesionişti, iar doi dintre ei au fost internaţi într-un centru de protecţie