VASLUI: Medic de la SJU, infectat cu SARS-CoV-2 | AUDIO

Anchetă epidemiologică de amploare la Spitalul Județean Vaslui, după ce un medic a fost diagnosticat cu COVID-19.

Se presupune că medicul ar fi luat virusul din comunitate, dar putea să-l transmită unui număr impresionant de persoane, colegi și pacienți din spital și de la clinicile la care avea program de consultații, atît în Vaslui, cât și în Iași.

Medicul, specialist ORL, s-a simțit rău în ultimele zile, fără să aibă însă simptome respiratorii frecvente în cazul infecției cu noul coronavirus. Greața și durerile abdominale au fost cele care l-au pus pe gînduri, dar și durerile de cap.

Testul pentru coronavirus a fost surprinzător în aceste condiții, el fiind confirmat cu COVID-19. Ancheta epidemiologică e complicată, pentru că medicul a avut contact cu mai multe persoane în ultima săptămână.

Este vorba despre alți medici din spital, asistente și infirmiere din secție, pacienți internați la ORL, dar și medici alături de care făcea naveta la Iași. El a avut consultații și la clinici private din ambele județe.

Medicul ar fi respectat măsurile de protecție, purtând mască și echipament, însă  pentru orice eventualitate pacienții de la ORL și mai mulți colegi ai medicului au fost testați. S-a luat măsura dezinfectării microbuzului cu care făcea naveta, a secției ORL, dar și a blocului operator, unde a avut acces. Medicul este internat la spitalul suport pentru COVID din Bârlad și, potrivit unor surse medicale, starea sa este bună.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS