Vaslui: La spital, cu tractorul sau caruta

In multe localitati nu se poate interveni la cazuri drumurile fiind ingropate in noroaie. Nici in oras nu este mai bine. Gropile din asfalt trimit zilnic salvarile în service.

Din cauza ploilor tot mai dese din ultimele luni, caile de acces spre zeci de localitati sunt greu de strabatut cu o masina obisnuita. cu aceasta problema se confrunta zilnic Serviciul Judetean de Ambulanta Vaslui. Aurora Popa, managerul de la Salvare, sustine ca pe ulitele satelor vasluiene nu se poate circula cu o ambulanta, iar accesul la bolnavi se face cu ajutorul tractoarelor sau al carutelor.

Peste 300 de kilometri din drumurile judetului Vaslui sunt din pamant si in cea mai mare parte a anului in zonele respective este imposibil de circulat. De multe ori bolnavii sunt carati in paturi sau pe brate de localnici pana la salvare.

O alta problema o reprezinta gropile existente de drumurile din asfalt. in momentul de fata opt ambulante sunt in service din cauza craterelor de pe sosele. Starea proasta a drumurilor face ca echipajele de interventie sa ajunga de multe ori cu intarziere la solicitari.