Vaslui: După pomană, au ajuns la spital

Mai multe persoane au fost internate de urgență la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean Vaslui după ce au mâncat la un praznic.

Pacienții le-au povestit medicilor că au luat masa la un restaurant, iar când au ajuns acasă au început să se simtă rău – transmite corespondentul Europa FM, Sorin Saizu..

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a declanşat o anchetă după ce 18 persoane au ajuns la spital, iar probele de laborator au indicat că pacienţii s-au intoxicat cu salmonella.

Potrivit reprezentanților Spitalului de Urgenţă Vaslui, cele 18 persoane au ajuns la spital, cu simptomatologie specifică toxiinfecţiilor alimentare.

14 pacienţi sunt în prezent internaţi în Secţia Boli Infecţioase, iar alţi trei, se afla în stare la gravă, la Anestezie şi Terapie Intensivă.

Un singur pacient, aflat în stare bună, a fost externat.

Oamenii au declarat cadrelor medicale că au participat la un praznic organizat la un restaurant din Vaslui şi suspectează că borşul cu perişoare ar fi cauza îmbolnăvirii.

Reprezentanţii restaurantului susţin că toate preparatele servite la praznic au fost gătite în condiţii de siguranţă, invocând că de fapt oamenii s-ar fi îmbolnăvit de la coliva pe care familia organizatoare ar fi adus-o de acasă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS