Confidenţialitate

Vaslui. Doi oameni au fost răniți după ce un copac smuls de vijelie a căzut peste un autobuz

Doi oameni au fost răniți, aseară, la Vaslui, după ce un acoperiș smuls de o furtună puternică a ajuns pe autobuzul în care aceștia se aflau. O altă bucată de acoperiș a căzut peste o benzinărie și a fisurat un rezervor plin cu GPL. A fost un real pericol de explozie, iar pompierii au stat pînă dimineață la fața locului, pentru a asigura zona și a transvaza gazul în alt recipient.

O furtună puternică a măturat aseară Vasluiul, unde zeci de arbori au fost doborîți de vînt, iar mai multe  acoperișuri au fost smulse de rafalele puternice. Cea mai gravă situație a fost în oraș, unde acoperișul unui restaurant a fost purtat de vânt peste 100 metri.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

O parte din el a căzut peste o benzinărie, dărâmând un rezervor de motorină și fisurând un altul încărcat cu trei tone de GPL. În cădere, a avariat și o mașină aflată în benzinărie. Cealaltă parte a acoperișului a căzut peste un autobuz aflat în mers, în care se aflau patru persoane.

Doi oameni au fost răniți, respectiv șoferul autobuzului și un pasager, aceștia ajungînd la Spitalul Județean Vaslui. Din fericire, starea lor nu este gravă. Pentru pompierii care au participat la intervenție a fost o noapte albă, pentru că a existat în permanență un risc de explozie în zona benzinăriei.

Abia în aceasră dimineață s-a reușit și finalizarea operațiunii de transvazare a gazului din rezervorul fisurat în altul. În paralel, s-a intervenit și în alte puncte din oraș, dar și din județ, pentru degajarea arborilor rupți de vijelie.

Sursa foto: ISU Vaslui