Confidenţialitate

VASLUI: Dintr-o greșeală, Ana Pauker apare pe un afiș, alături de femei celebre ale României

Scandal la Muzeul Judetean Stefan cel Mare din Vaslui după ce liderul comunist Ana Pauker a apărut pe afişul unui simpozion care va fi organizat în zilele de 7 si 8 martie.

Conducerea Muzeului susține că este vorba despre o greșeală a unei angajate care a pus in mod eronat doua fotografii pe afisul respectiv – transmite corespondantul Europa FM.

Fotografia liderului comunist Ana Pauker apare, alături de cele ale Reginei Maria și Anei Aslan, pe afişul unui simpozion organizat de Consiliul Judeţean şi de Muzeul “Ştefan cel Mare” Vaslui, cu tema “Femei celebre ale României Întregite”.

Gafa a fost descoperită de istoricii de la CNSAS. Pe afisul tiparit de Muzeul Vaslui apar mai multe fotografii cu femei celebre ale Romaniei, pe ultimul rând este postata si poza Anei Pauker care s-a nascut la Codăeşti, in judetul Vaslui într-o familie de evrei români.

La scurt timp dupa ce a fost sesizata greseala, Muzeul Județean Vaslui a eliminat fotografia Anei Pauker de pe afișul postat pe pagina oficială a evenimentului. Profesorul Ramona Mocanu, directorul institutiei a declarat pentru Europa fm ca angajata muzeului care a lucrat la macheta afisului a facut aceasta greseala.

Practic ultimele doua poze de pe afis, cea in care apare Ana Puker, dar si cea in care apare o femeie despre care initial s-a crezut ca este Smaranda Braescu, au fost ulterior inlocuite, iar afisele si invitatiile pentru eveniment au fost retiparite .