Confidenţialitate

VASLUI: Autor al unui jaf armat în Germania, prins la Albiţa

Polițiștii vasluieni din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au prins un tânăr căutat de autorităţile din România şi Germania pentru că a comis un jaf armat.

În vârstă de 28 de ani, invidivul are dublă cetățenie, română și moldovenească.

Bărbatul are de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de jaf armat şi tăinuire pe teritoriul Germaniei.

Marţi seară, acesta s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la volanul unui autoturism înmatriculat în Republica Moldova, iar în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că era căutat internaţional.

“La controlul specific, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele tânărului figurau două alerte: una de punere în aplicare a unui mandat de arestare şi predare sau extrădare emis de autorităţile din România, la data de 13.07.2020, şi cealaltă emisă de autorităţile din Germania, la data de 06.07.2020, acesta având de executat o pedeapsă privativă de libertate pentru săvârşirea infracţiunilor de jaf armat şi tăinuire, pe teritoriul Germaniei”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi.