VASLUI: Activitate blocată la sediul Finanţelor Publice

Activitatea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Vaslui a fost blocată, luni, în totalitate, după ce peste 120 de salariaţi aflaţi la serviciu s-au adunat să protesteze în holul de la parterul instituţiei nemulţumiţi de noua lege a salarizării. Sindicatul a anunţat că angajaţii vor relua lucrul când le va fi rezolvată problema de către Guvern.

Peste 120 de salariaţi ai Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Vaslui s-au raliat colegilor din ţară şi au declanşat, luni, o grevă spontană pe termen nelimitat, blocând întreaga activitate a instituţiei. Aşa cum au procedat şi la protestele anterioare, angajaţii Fiscului au părăsit birourile şi s-au adunat în holul de la parterul clădirii AJFP Vaslui. În aceste condiţii, contribuabilii care au dorit să facă diverse plăţi la ghişeele instituţiei s-au văzut nevoiţi să renunţe şi să se întoarcă din uşa clădirii.

”Suntem solidari cu ceilalţi colegi din ţară şi protestăm faţă de noua lege a salarizării. Nu este normal ca în sectorul nostru veniturile salariale să fie blocate până în anul 2022, în timp ce la ceilalţi salariaţi din alte domenii de activitate să se facă majorări de 25%. De asemenea, solicităm ca lefurile să fie şi în concordanţă cu activitatea efectivă prestată de salariaţi astfel încât să nu mai fie discrepanţele atât de mari între cei care fac controale şi colectează efectiv veniturile şi cei din structura centrală a ANAF”, a declarat, luni, pentru News.ro liderul Sindicatului Finanţelor Publice Vaslui, Valerică Berescu.

Sindicaliştii din finanţele vasluiene au anunţat că vor relua activitatea în momentul în care guvernul le va soluţiona revendicările.

Câteva mii de salariaţi din direcţiile de finanţe publice au declanşat un protest spontan, luni dimineaţă, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării unitare. Liderul Sed Lex, Vasile Marica, spune că protestul se extinde rapid în toată ţara, în condiţiile în care noua lege a salarizării va duce la diminuarea salariilor angajaţilor, iar acest lucru nu poate fi tolerat.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS