Confidenţialitate

Vaslui: 5 tineri, cu vârste între 18 și 23 de ani, reținuți pentru trafic de droguri | AUDIO

Cinci tineri din județul Vaslui, cu vârste între 18 și 23 de ani, au fost reținuți pentru trafic de droguri. Aceștia aveau o rețea bine pusă la punct, care opera de un an și jumătate. Drogurile ajungeau în Bârlad și Iași.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Procurorii DIICOT din Vaslui și polițiștii de la Combaterea Crimei Organizate au descins la 12 locuințe din Bârlad și Iași, într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc.

Anchetatorii aveau de mai mult timp în lucru dosarul, potrivit acestora fiind vorba de o rețea de traficanți ce funcționa din septembrie 2021.

Drogurile ajungeau în principal la clienți tineri, inclusiv elevi, din Municipiile Bârlad și Iași. Vânzătorii, la rândul lor tineri, cu vârste între 18 și 23 de ani, au fost cu toții reținuți. Este vorba despre 5 tineri din Bârlad și din comuna Tutova, în locuințele cărora au fost găsite la percheziții cantități importante de droguri, respectiv cocaină, cannabis, dar și cristale cu un conținut de eutylonă.

Anchetatorii au ridicat și sume importante de bani, atât în lei, cât și euro, dolari, lire sterline și franci elvețieni, dar și cântare și grindere.

De mare ajutor în timpul perchezițiilor le-a fost anchetatorilor în descoperirea substanțelor interzise și un câine special antrenat pentru depistarea drogurilor, de la Direcția Regională Vamală Iași.

Cei 5 tineri reținuți vor ajunge în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Sursa foto: Unsplash / Scott Rodgerson

Citește și: Dan Diaconescu, cercetat sub control judiciar | AUDIO