Confidenţialitate

Vasile Dâncu: Nu e o decizie a Guvernului să nu se aloce bani pentru biserici, este vorba de prioritizări

Există bani alocați în buget pentru proiectele Bisericii Ortodoxe, numai că sumele sunt repartizate altfel decât în anii trecuți.

Iată explicația ministrului Dezvoltării Regionale – Vasile Dâncu.

El răspunde astfel informațiilor apărute în presă potrivit cărora cabinetul Cioloș ar fi tăiat Biserica Ortodoxă de pe lista finanțărilor anul viitor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

“Nu este o decizie a Guvernului ca să nu se aloce bani. Este vorba de prioritizări, pur și simplu. În programul național al Companiei Naționale de Investiții, un program gestionat de ministerul pe care îl conduc, există și foarte multe proiecte legate de infrastructura religioasă din România, centre sociale gestionate de biserici, alte investiții. Există o sumă destul de mare, în jur de 100 de milioane (de lei — n.r.) în acest domeniu, deci nu este o lipsă de finanțare. (…) Există investiții care se vor finanța și anul viitor din programe de continuitate, programe pornite în anii trecuți. Deci, nu există o lipsă de finanțare programatică a bisericii, ci este, pur și simplu, o repritoritizare al resurselor în acest an”, a explicat ministrul Dezvoltării regionale, vicepremierul Vasile Dîncu, la finalul audierilor din comisiile de administrație publică care au avizat favorabil, cu amendamente, bugetul pe 2016 al MDRAP.