Confidenţialitate

Vasile Blaga audiat în calitate de suspect la DNA Ploiești

Vasile Blaga, copreședintele PNL a fost chemat astăzi la sediu DNA din Ploiești pentru a fi audiat in calitate de suspect intr-un dosar de corupție.

Surse judiciare spun că Blaga este suspect de trafic de influențță și luare de mită.

Vasile Blaga a ajuns la Ploiești cu o jumătate de oră mai devreme decât ora la care era programat pentru a intra la audieri. Deocamdată nu este clar în ce dosar urmează să dea declaratii copreședintele PNL, dar surse judiciare susțin că acesta este suspectat de trafic de influență și luare de mită.

Același surse spun că Blaga ar fi acordat în mod preferențial un contract unei anumite societăți în schimbul unui procent din valoarea acestuia.

Fapta ar fi fost săvârșită între anii 2009- 2012, iar perioada coincide parțial cu momentul in care Vasile Blaga a fost chiar ministru de Interne.

Să mai spunem că săptămâna trecută Vasile Blaga a fost audiat la DNA București, spunea liderul PNL atunci, într-un dosar privind un accident auto în care a fost implicată mașina sa, condusă de chestorul Liviu Popa, fostul șef al poliției din Bihor.

Declarațiile liderului liberal au fost dezmințite însă de reprezentanții Direcției Naționale Anti-corupție care au precizat, la europa fm, că este vorba despre un dosar de fapte de corupție, în care Vasile Blaga are calitatea de martor.