Vasile Blaga, achitat în dosarul privind finanţarea ilegală a campaniei PDL

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, luni, achitarea fostului ministru Vasile Blaga, acuzat de trafic de influenţă după ce ar fi primit prin interpuşi 700.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, în dosarul finanţării ilegale a campaniei electorale a PDL.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel.

De asemenea, magistraţii au decis ridicarea sechestrului asigurător dispus în cursul urmăririi penale în cazul fostului ministru.

„Achită inculpatul Blaga Vasile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. Ridică sechestrul asigurător dispus în cursul urmăririi penale”, este decizia luată luni de Tribunalul Bucureşti.

La ultimul termen al procesului, din 20 octombrie, au fost audiaţi, în calitate de martori, primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, şi fostul ministru, Adriean Videanu, foşi lideri ai PDL. În sala de judecată s-a aflat şi Vasile Blaga, care a susţinut din nou că este nevinovat şi că nu există probe care să îl incrimineze.

Emil Boc le-a spus magistraţilor Tribunalului Bucureşti că donaţiile la PDL se făceau la sediul partidului, la casierie şi că niciodată nu i s-a condiţionat cuiva numirea într-o funcţie de plata unei sume de bani şi le-a relatat magistraţilor care era procedura de numire în funcţii, inclusiv pentru miniştri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS