Confidenţialitate

Varianta echipelor mobile de vaccinare a profesorilor, luată în calcul de autorități

Profesorii ar putea fi vaccinaţi din luna martie, inclusiv prin echipe mobile.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a transmis că imunizarea profesorilor se va putea face chiar în şcoli, în sălile de sport sau la inspectoratele şcolare.

Medicul Valeriu Gheorghiţă a ţinut să sublinieze pentru Europa FM că vaccinarea profesorilor prin echipe mobile este doar un scenariu de lucru, aflat în analize, şi că punerea lui în practică depinde de mai mulţi factori.

Sigură este vaccinarea profesorilor cu prioritate, urmând să se stabilească modalitatea practică în care se va face: posibil, cu echipe mobile, în şcoli, săli de sport sau inspectorate şcolare.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent că vaccinarea cu prioritate a cadrelor didactice se va face în a doua jumătate a lunii februarie. Coordonatorul campaniei de vaccinare a avansat începutul lunii martie.

De la începutul şcolii, 244 de elevi și 329 de angajați ai unităților de învățământ au fost confirmați cu coronavirus.

De altfel, vicepreşedintele Comisiei Naţionale de vaccinare, secretarul de stat Andrei Baciu, a declarat la Europa FM că reluarea cursurilor nu a fost condiţionată de vaccinarea profesorilor.