Confidenţialitate

Varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii: Autoritățile au pregătit 110 paturi la ATI pentru copii | AUDIO

Varianta Delta afectează într-o măsură mai mare tinerii și copiii, de aceea, autoritățile au pregătit 110 paturi la terapie intensivă pentru copii.

La nevoie, cei mici vor putea fi tratați în spitalele pentru adulți – spune ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă. Ministrul a subliniat că amploarea valului 4 va depinde de cât de mulți români se vor vaccina.

Până acum avem centralizate și disponibile aproximativ 340 de paturi de Terapie Intensivă adulți, iar direcțiile de sănătate publică au raportat că pot pune la dispoziție un număr maxim de 110 paturi de terapie intensivă copii, și pot crește numărul de paturi destinate tratamentului copiilor cu infecție Covid până la 1600.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Unitățile modulare pentru tratarea bolnavilor de COVID vor fi reactivate, iar spitatele trebuie să verifice, în perioada următoare sistemul de ventilație – a spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Am solicitat inclusiv capacitatea de ventilație, de oxigenare, să fie verificată, și, mai mult, să ne asigurăm că avem tot ce trebuie ca și consumabile pentru copii. Sunt mai multe unități modulare la care ne uităm pentru reactivare și pentru a aduce personal detașat, să le reactivăm, cum este unitatea modulară de la Elias, unitățile modulare care sunt cele din Italia, și care știu că Ministerul Apărării deja reactivează inclusiv paturile de terapie intensivă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu se va mai ajunge la carantină la nivel național. Eventuale restricții vor fi aprobate la nivel local , a subliniat Raed Arafat:

Luptă cum a fost înainte nu se preconizează, penru că avem alte mijloace și alte posibilități. Noi, oricum, nu am fost într-un lockdown total. Sunt măsuri care vor fi luate pe zone, adică dacă zona ajunge la o anumită incidență care prevede să se limiteze accesul în unele zone, atunci se va aplica această măsură, dar coroborată și cu ce avem acum la îndemână, și anume, identificarea persoanelor vaccinate, care, poate că pot intra într-o zonă, fără un risc major, ca să nu închidem anumite activități. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a fost întrebat dacă se vor introduce restricții pentru persoanele nevaccinate, inclusiv la intrarea în restaurant și la nunți.

 

Înainte erau restricții pentru toți, acum poate că vor fi permisii, pentru unii, ca să nu ajungem din nou la restricții, pentru toți. Este un pic altfel situația, pentru că nu țintim persoana nevaccinată, încercăm să menținem unele activități fără să le închidem. Ce facem este să aplicăm măsuri de sănătate publică, să limiteze răspândirea.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.