Confidenţialitate

Vânzătorii bulgari de pe litoral se plâng de absența turiștilor cu bani

Jurnaliștii de la site-ul bulgar SEGA au stat de vorbă cu vânzătorii care au standuri pe plajele din statitiuni precum Sunny Beach, asaltată de turiști români.

Desi numărul turistilor s-a dublat, acestia nu sunt si bogati, ba din contră, spune un comerciant din Sunny Beach pentru postul public de radio de la Sofia.

“Există turiști, dar nu au mulți bani. Comerțul nu merge bine. Nu știm cum ne vom plăti chiriile și costurile de cazare”. În afară de români, stațiunea este plină de polonezi, ucraineni și moldoveni.

Un alt vânzător ambulant spune:

Situația este foarte proastă. Eu vând încălțăminte produsă special pentru turiștii ruși, dar aceștia lipsesc. În locul lor au venit românii, care nu cumpără nimic… tinerii nu fac deloc cumpărături, merg doar prin localuri”.

Spre deosebire de anul trecut, hotelurile din cea mai mare stațiune din partea de sud a litoralului Mării Negre sunt 100% pline. Hotelierii sunt însă nemulțumiți că șoferii parchează pe unde apucă, iar zonele de parcări cu plată sunt goale, spune directorul director executiv al societătii care administrează infrastructura.

Turiștii sunt și ei nemulțumiți de plajele aglomerate si lipsa umbrelelor.

Foto: Captură video