Confidenţialitate

Vânzarea de mașini noi cu motoare cu combustie internă va fi interzisă în UE începând din 2035, au convenit de principiu liderii europeni

Vânzarea de mașini noi cu motoare cu combustie internă va fi interzisă începând din 2035, așa prevede un acord de principiu convenit de Consiliul Uniunii Europene și Parlamentul European. Oficialii europeni speră ca până atunci să se atingă ținta de reducere cu 100% a emisiilor de dioxid de carbon.

Consiliul și Parlamentul European au convenit că producătorii de automobile nu vor mai avea voie să vândă autoturisme și camionete noi alimentate cu benzină sau motorină în cele 27 de state membre ale Uniunii, începând din 2035.

Potrivit Deutsche Welle, interdicția face parte din pachetul de măsuri al Uniunii Europene privind schimbările climatice. Acesta prevede reducerea emisiilor poluante cu 55% până în 2030, în comparație cu nivelurile din 1990, și atingerea neutralității climatice până în 2050.

Practic, ținta pentru 2035 este de a avea 100% vehicule cu emisii zero de dioxid de carbon.

Nu există interdicție însă de circulație a vehiculelor cu motoare cu combustie internă, dar oficialii europeni speră să fie înlocuite treptat de mașini electrice.

Statele membre urmează să transpună noile reguli în legislația națională.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Aproape jumătate din mașinile oprite în trafic aveau probleme tehnice majore, unele chiar periculoase, transmite RAR | AUDIO