Confidenţialitate

Polițiștii vor putea ridica mașinile parcate pe trotuar. Parlamentul a votat proiectul de lege care va merge la promulgare | AUDIO

Polițiștii vor putea ridica mașinile parcate pe trotuare. Așa a votat azi Parlamentul. Până acum, Poliția Rutieră spunea că legea nu-i permite să ridice decât autoturismele parcate neregulamentar pe carosabil.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Polițiștii vor putea ridica mașinile parcate pe trotuare, după ce un proiect de lege care prevede clar acest lucru a fost aprobat de Camera deputaților, for decizional. Actul normativ merge la promulgare.

Inițiatorul proiectului este președintele USR, Cătălin Drulă: „Orașele trebuie să fie și pentru pietoni și pentru mame și pentru vârstnici și pentru persoane cu dizabilități”

„Sunt primari de municipii de toate culorile care cer acest proiect. Încet, încet înțelegem că orașele trebuie să fie și pentru pietoni și pentru mame și pentru vârstnici și pentru persoane cu dizabilități care nu trebuie să fie ostracizate și să nu poată folosi străzile din acele orașe”, a spus Cătălin Drulă, președintele USR.

Reprezentanții UDMR au spus că măsura e bună, dar că trebuie să fie însoțită și de altele

„De exemplu, reorganizarea în majoritatea municipiilor a transportului public. Proiectarea și începerea transportului de călători multimodal. Ar trebui construite mai multe parcări”, a spus Zacharie Benedek.

Deputatul AUR Alin Coleşa, pe de altă parte, a spus că măsura ar putea duce la abuzuri

El s-a referit la situația din București.

„Cum poți să parchezi două milioane de autovehicule pe 350 de mii de locuri de parcare? Ne aflăm într-o situație fără ieșire de care sunt vinovați cei care au guvernat până acum”, a spus deputatul AUR.

Proiectul a fost adoptat cu 232 de voturi pentru, 3 împotrivă și 29 de abțineri.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Ce spun șoferii bucureșteni despre noile tarife la locurile de parcare: „E imoral, oamenii o duc greu”. „E normal, domnu’, suntem în Europa” | AUDIO