Vamesii de la Albita, trimisi in judecata anul trecut, vor restituirea sumelor de bani confiscate in urma perchezitiilor (AUDIO)

Aceştia sunt acuzaţi de dare de mită şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

Aproape 150.000 de euro au ridicat ofiţerii anticorupţie în urma percheziţiilor din octombrie, anul trecut, de la casele şi birourile vameşilor.

Solicitările privind ridicarea sechestrului şi restituirea sumelor de bani au fost înaintate Tribunalului Vaslui, unde se judecă dosarul de corupţie în care sunt implicaţi 22 de vameşi de la Albiţa.

Solicitari pentru restituirea banilor confiscaţi de anchetatori au fost depuse în instanţă şi de mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice care invocă faptul că respectivele sume ar fi fost acordate vameşilor cu titlu de împrumut.

Pe tot parcursul urmăririi penale cei 22 de vameşi de la Albiţa, acuzaţi de corupţie, nu au putut justifica provenienţa sumelor mari de bani ridicate de la domiciliile acestora.

Cea mai mare suma confiscată, pentru care se solicită restituirea este 34.915 euro, 3.153 dolari şi 50 lire sterline, bani ridicaţi de ofiţerii anticorupţie de la locuinţa fostului adjunct al Vămii Albiţa, Eugen Cristescu.