Valul de ger a făcut cel puţin opt victime în Polonia

Cel puțin opt persoane și-au pierdut viața din cauza valului de ger care a lovit Polonia, au anunţat autorităţile din domeniul siguranţei publice, citate de DPA.

În total, începând din luna noiembrie, 48 de persoane au decedat în Polonia ca urmare a temperaturilor foarte scăzute.

În weekend, temperaturile au ajuns în unele zone din Polonia până la -20 de grade Celsius.

Gerul va continua, potrivit meteorologilor. Autorităţile au adresat un apel populaţiei să ajute vârstnicii şi persoanele fără adăpost.

Europa a fost cuprinsă  de un val rece siberian care se extinde treptat pe continent şi care a făcut două victime şi în Franţa.

Doi bărbaţi fără adăpost au murit în apropiere de Paris şi Valence. Primele constatări lasă să se creadă că aceştia ar fi murit de frig, au indicat autorităţile.

În Rusia, Centrul Meteorologic Naţional a anunţat că, între 23 şi 28 februarie, temperaturi „anormal de reci” vor afecta ţara, mercurul din termometre putând ajunge şi la -35 de grade Celsius în unele localităţi din centrul ţării.

În centrul Europei, în Austria şi Ungaria, dar şi în Marea Britanie şi chiar în Italia şi Spania, autorităţile au cerut locuitorilor să se pregătească pentru efectele acestui fenomen cunoscut sub numele de „Moscova-Paris”, provocat de mase de aer rece venite din Siberia.

Școlile şi mai multe atracţii turistice din capitala Italiei au fost închise după ce la Roma a nins pentru prima dată din 2012.

Colosseum-ul, cea mai vizitată atracţie turistică a Italiei, a fost închis, alături de Forumul Roman şi de Colina Palatină, iar autorităţile le-au solicitat rezidenţilor să evite deplasările.

Şi Marea Britanie este afectată de un fenomen hibernal aşa-numit „Bestia din Est” care a adus ninsori şi a cauzat blocarea unor drumuri şi probleme de trafic.

Serviciile feroviare ar urma să fie anulate sau întârziate pe măsură ce zăpada se va depune.

Până la mijlocul săptămânii, în cea mai mare parte a Marii Britanii s-ar putea produce întârzieri în transportul rutier, feroviar şi aerian.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS