Confidenţialitate

Valeriu Nicolae candidează la alegerile parlamentare: O să-mi deschid cabinet chiar în Ferentari | VIDEO

Valeriu Ciolan Nicolae, cunoscut drept omul care a luat la puricat CV-urile politicienilor sau ale celor aflați la conducerea instituțiilor cheie din România, a decis să candideze la alegerile parlamentare din 6 decembrie, ca independent, pentru funcția de deputat.

Cum intenționează să obțină voturile bucureștenilor a vorbit la Piața Victoriei, alături de Ioana Ene Dogioiu.

„Noi, zic că nu o să intru singur în Parlament, vrem să facem foarte multe lucruri. Un deputat poate face multe interpelări (…) interpelările parlamentarilor, puține câte au fost, la ele s-a răspuns și s-a răspuns foarte rapid. (…) Cred că rolul parlamentarului e să pună și cât se poate de multă presiune asupra Guvernului, avem nevoie de cât mai multe voci independente”, a spus candidatul la Camera Deputaților.

De 22.703 voturi are nevoie Valeriu Ciolan Nicolae să obțină un mandat de deputat, spune acesta, care a adăugat că ar dori să intre într-una dintre comisiile neglijate din Parlament:

„Sunt câteva comisii foarte importante și neglijate. (…) În Comisia pentru Relații Externe am avut-o pe nepoata domnului Pandele, am avut tot felul de impostori și inepți în funcții foarte importante în statul român care au decis foarte prost. O altă comisie importantă este Comisia pentru Muncă, acolo iarăși am avut niște reprezentanți de mă doare pe mine capul.”

Valeriu Nicolae spune că are și un proiect politic:

„Putem să readucem în școală un minim de 20.000 de copii. Școlile profesionale ar trebui să admită toți copiii care au împlinit 14 ani, indiferent dacă au terminat 4 clase sau 8 clase, poți să fii un instalator foarte bun și dacă nu ai terminat clasa a VIII-a, iar în timpul uceniciei poți să beneficiezi de cursuri remediale. Avem 3 fonduri europene mari, care sunt folosite îngrozitor, fonduri care ar putea asigura fiecărui din cei 20.000 de copii câte 350 euro/lună, ar ajuta foarte multe familii.”

În plus, candidatul la alegerile parlamentare spune că digitalizarea se poate face și cu ajutorul firmelor private:

„Cred că ar trebui să existe o schemă mult mai bine pusă la punct să folosim zecile de mii de calculatoare schimbate de firme, ar putea fi donate foarte ușor copiilor care nu au calculatoare, sunt mult mai bune decât nenorocitele alea de tablete.”

Cât despre posibilitatea de a se înscrie ulterior într-un partid, invitatul Ioanei Ene Dogioiu a răspuns:

„Am fost apropiat de toți oamenii din USR Plus. Sunt oameni buni și în PNL, o să discutăm foarte clar dacă ajung acolo, dar probabilitatea ca eu să devin un membru de partid care își ascultă orbește șeful e imposibilă.”

Candidatul independent spune că nu va renunța la studierea CV-urilor parlamentarilor, chiar dacă va obține un mandat de deputat. Totodată, Valeriu Nicolae spune că și URS Plus ar avea de câștigat de pe urma candidaturii sale:

„În mod clar, USR Plus are de câștigat de pe urma candidaturii mele. Eu iau voturi multe din zone în care am făcut lucruri, zonele cele mai nenorocite din București, oamenii ăia vor vota USR Plus la Senat, care votau înainte cu PSD, iar la Camera Deputaților cu mine.”

Cât despre prenumele Ciolan, candidatul spune că ideea a fost a tatălui său:

„Pe soră-mea a boteza-o Cheluța, pentru mine numele Ciolan este foarte avantajos, nu are nicio poveste.”

Valeriu Nicolae a discutat și despre averea sa:

„Am peste 10.000 de cărți, mă consider foarte bogat. Cele două case, una este pentru Casa Bună și din cealaltă jumătate, unde vin copiii, lucrează, sunt cazați.”

Despre cei 500.000 de euro din conturile sale, candidatul la funcția de deputat spune că sunt bani munciți cinstit:

„Mi se pare că chiar așa ar trebui, am fost manager de la 24 de ani, am câștigat foarte bine, primul meu salariu a fost 350 de dolari în ’94, maică-mea făcea 30 de dolari. (…) Eu în ciuda faptului că sunt chiar bogat, cheltuiesc doar cât trebuie. (…) Eu nu am avut niciodată contracte cu statul, 90% din banii mei sunt făcuți în străinătate și aduși în România, pentru care am plătit taxe.”

Referitor la rasism, Valeriu Nicolae spune că lucrurile au evoluat în bine:

„Eu sunt tratat mult mai bine decât mă așteptam, faptul că sunt țigan e un mic avantaj, România a făcut pași importanți. Oamenii educați și tineretul sunt mult mai deschiși decât erau înainte. Doar că nu mai recunoaștem binele, nu mai suntem capabili să spunem lucrurilor pe nume.”

Candidatul la Camera Deputaților a fost întrebat de Ioana Ene Dogioiu ce părere are despre tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț și cum ar trebui să procedeze autoritățile.

„Domnul Tătaru ar fi trebui să-și dea demisia. Problema e impostura, faptul că domnu Tătaru e ministru e direct responsabil și mi se pare straniu că nu-și dă seama de asta. Pentru ca societatea să aibă ceva de câștigat, trebuie să îți dai demisia să arăți că așa se procedează”, a spus Valeriu Nicolae, la Piața Victoriei.

Dacă va ajunge în Parlament, Valeriu Nicolae spune că nu va renunța să ofere ajutor celor defavorizați:

„N-o să-mi schimb weekendurile, o să fac același lucru. În plus, o să-mi deschid cabinet chiar în Ferentari, într-una din cele mai nenorocite zone.”

Urmăriți în continuare emisiunea integrală: