Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță spune că numărul de programări noi la vaccinarea cu AstraZeneca este mai mare decât cel al anulărilor

80.000 de români și-au anulat programările la vaccinarea anti-Covid cu serul AstraZeneca, dar programările noi au fost de câteva ori mai mari decât anulările.

Explicațiile vin de la coordonatorul campaniei de vaccinare, după un val de neîncredere privind vaccinul Astra-Zeneca. Doctorul militar Valeriu Gheorghiță, în emisiunea „România în direct” la EuropaFM:

„Pot să vă spun cumulat, au fost peste 80.000 de anulări, însă în ultimele zile, oamenii au început să se programeze din nou. Dacă în ultimele 24 de ore fuseseră aproximativ 7.000 de anulări, în același timp erau peste 42.000 de persoane care s-au înscris și au ocupat locuri în centrele de vaccinare cu AstraZeneca.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Chiar dacă ne infectăm cu SARS CoV-2 între prima și a doua doză de vaccin, recomandarea în vigoare este ca, după vindecare, să efectuăm rapelul.

Valeriu Gheorghiță a răspuns asftfel unei întrebări adresate de un ascultător EuropaFM:

„În momentul de față, recomandarea este da, trebuie să se efectueze și cea de-a doua doză, se poate face reprogramarea direct în platforma de programare. Se poate și trebuie să facem și ce-a doua doză.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.