Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță: România primește peste 31.000 de doze de vaccin AstraZeneca săptămâna viitoare. Din 2022, nu mai continuăm vaccinarea cu acest ser | AUDIO

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca va sosi în România săptămâna viitoare, iar din 15 decembrie cei care au făcut prima doză cu acest ser vor putea să se imunizeze și cu a doua doză. Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță spune că peste 220 de mii de români au făcut schema incompletă de vaccinare cu acest ser.

„Pe 13 decembrie, luni, vom primi următoarea tranșă de vaccin de la compania AstraZeneca de 31.200 de doze. Aceste doze vor fi repartizate către centrele regionale de depozitare și din 15 decembrie, de miercurea viitoare, aceste doze vor fi disponibile în centrele de vaccinare. De asemenea, vom da posibilitatea de programare în platformă începând cu 15 decembrie pentru cei care vor dori să facă prima doză cu vaccinul de la AstraZeneca”, a spus Valeriu Gheorghiță vineri, 10 decembrie 2021.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Peste 130 de mii de persoane care au făcut o primă doză cu vaccinul AstraZeneca au ales în schimb, să facă o a doua doză cu un alt vaccin. În acest caz rapelul se face la patru săptămâni distanță.

„Noi am emis această instrucțiune începând cu 26 noiembrie care dă posibilitatea tuturor centre de vaccinare să administreze un vaccin cu tehnologie diferită pe bază de ARN Mesager la persoanele care au primit prima doză cu vaccin de la compania AstraZeneca fără să fie nevoie de o recomandare medicală specială în acest sens. Iar pentru administrarea celei de-a doua doze se poate face începând cu săptămâna patru, deci după patru săptămâni și nu opt săptămâni, cât se recomanda cu doza doi de vaccin AstraZeneca”, a adăugat Valeriu Gheorghiță.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

De anul viitor, România nu va mai continua vaccinarea cu serul AstraZeneca a mai anunțat Valeriu Gheorghiță.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: DOCUMENT. Noile modificări CNSU: Excepții de la măsura carantinării persoanelor care vin în România de sărbători

Autor: Lucia Ciocârlie Haranguș