Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță propune ca vaccinul AstraZeneca să fie administrat și peste vârsta de 55 de ani

Șeful campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță,  consideră că autoritățile sanitare din România ar trebui să ridice vârsta de administrare la 65 de ani sau chiar să elimine pragul de vârstă.

Doctorul militar invocă studiile în urma vaccinării desfățurate în Marea Britanie și a cerut comisiilor de experți din Ministerul Sănătății și de la Agenția Medicamentului să facă o nouă evaluare. Valeriu Gheorghiță, într-o intervenție la Antena 3:

„Săptămâna trecută am transmis o solicitare către comisiile de specialitate de la Ministerul Sănătății, respectiv Agenția Națională a Medicamentului de reevaluare a a criteriului de vârstă pentru compania AstraZeneca, având în vedere că au apărut date suplimentare care arată capacitatea indubitabilă a acestui vaccin și la categoria de vârstă de peste 55 de ani. Cu alte cuvinte, ne dorim fie să creștem limita de vârstă la 65 de ani, fie să eliminăm complet această limită de vârstă.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șeful campaniei de vaccinare anti-COVID a subliniat că datele post-vaccinare din Marea Britanie în rândul persoanelor în vârstă arată că serul AstraZeneca are o eficiență de peste 94% chiar după prima doză:

„Sunt date din Marea Britanie, din Scoția, care au arătat o eficiență de peste 94% după o singură doză în prevenirea internărilor și a formelor severe de boală. Cred că toate datele recomandă în momentul acesta creșterea numărului de vârstă până la 65 de ani sau chiar eliminarea acestei limite de vârstă, ținând cont că avem date care arată că în Marea Britanie marea majoritate a vaccinurilor AstraZeneca au fost folosite la persoane de peste 65 de ani.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.