Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță: Majoritatea centrelor de vaccinare din România vor avea ser de la Pfizer | AUDIO

Peste 60% din centrele de vaccinare anti-Covid din țară vor face imunizări cu vaccin produs de Pfizer, spune, la Europa FM, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Modul în care acestea sunt distribuite în țară depinde de demografie și rata de incidență, mai spune medicul. Așa se explică de ce sunt orașe ale țării unde dozele Pfizer sunt insuficiente:

„Majoritatea centrelor de vaccinare, circa 60%, vor avea vaccin de la Pfizer, pentru că este vaccinul care ne aduce cele mai multe doze în România. (…) Le împărțim la 60, 60 înseamnă capacitatea de vaccinare într-un cabinet și vedem câte cabinete putem asigura cu aceste doze.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Medicii de familie care recomandă pacienților să nu facă vaccin anti-coronavirus sunt un fenoment greu de stăpânit, spune coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. „Sunt situații pe care nu mi le explic”, mai spune acesta la Europa FM:

„Nu cred că putem controla 100% acest fenomen. Cred că, până la urmă, educația medicaă este cea care poate să rezolve aceste probleme. (…) Sunt situații pe care nu aș putea să mi le explic, din punct de vedere medical, de ce avem încă colegi care se opun acestui concept, care a salvat milioane de oameni.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.