Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță, despre cazul lui Alexandru Arșinel: Vaccinul nu te apără de boală, ci de formele ei grave | AUDIO

Medicul Valeriu Gheorghiţă s-a referit la cazul actorului Alexandru Arşinel, care s-a infectat cu Covid-19 după ce a fost vaccinat și acum este internat la Matei Balș.

”Vaccinul nu ne apără de boală, ci de formele ei grave”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare. El a explicat astfel de ce actorul Alexandru Arşinel şi soţia sa, deşi vaccinaţi cu ambele doze, s-au îmbolnăvit, totuşi, de COVID-19. În plus, spune Valeriu Gheorghiţă, nu toate persoanele vaccinate dezvoltă un număr suficient de anticorpi.

”Sunt persoane care nu întotdeauna dezvoltă un nivel suficient de crescut al anticorpilor, însă chiar și în acele cazuri riscul de complicație este semnificativ mai scăzut. rata de fatalitate este de 100 de ori mai redusă la persoanele vaccinate, categoric avem beneficii importante ale vaccinării, fără să spunem că 100% din persoanele vaccinate cu două doze nu vor mai face această infecție cu SARS COV 2. Beneficiile importante sunt față de boala simptomatică, față de complicații, față de riscul de deces”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Bogdan Niculae