Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță: Beneficiile vaccinării sunt indiscutabile

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat că neîncrederea românilor în vaccinul de la AstraZeneca, este ”firească” mai ales că multe țări au suspendat imunizarea cu acest ser. Cu toate acestea, doctorul Gheorghiță a subliniat că beneficiile vaccinării sunt indiscutabile.

În ultimele 24 de ore, doar 5% dintre români care s-au vaccinat au folosit AstraZeneca.

„În ceea ce privește neîncrederea care s-a dezvoltat în ultima perioadă pentru vaccinul de la compania AstraZeneca aș putea să o cataloghez ca fiind absolut firească. Am anticipat această evoluție a creșterii, a evitării, a neîncrederii, tocmai în virtutea deciziilor care au fost diferite la nivel european. Știm foarte bine că au fost țări care au decis suspendarea temporară cu vaccinul de la AstraZeneca (…). Vom vedea care va fi decizia de aici înainte”, a precizat dr. Valeriu Gherghiță la TVR.

Valeriu Gheorghiță a dezvăluit că miercuri seară are loc o ședință a tuturor miniștrilor Sănătății de la nivelul țărilor UE în care s-ar putea lua o decizie comună care să fie transmisă tuturor țărilor membre, „așa încât să reconstruim încrederea în acest tip de vaccin”.