Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță: Aproximativ 35.000 de doze de vaccin, aproape de distrugere | AUDIO

Aprope 30.000 de doze de vaccin împotriva Covid 19 riscă să fie distruse de autorități.

Termenul lor de valabilitate expiră săptămâna viitoare, spune la Europa FM, președintele Comitetului Național de Vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță.

”Am primit aproape 35.000 de doze de la AstraZeneca, care erau distribuite în centrele de vaccinare și care la 30 iunie își ies din termenul de valabilitate. E greu de spus dacă vor putea fi salvate sau redistribuite pentru că nu e firesc să le donezi într-o țară cu termen de valabilitate atât de mic. Probabil că vor intra pe procedura de distrugere ca urmare a ieșirii din termenul de valabilitate”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă ritmul de vaccinare rămâne scăzut, România va încerca să doneze și să vândă donele pe care românii nu le vor.

România a contractat 23 de milioane de doze de vaccin, însă până acum, în cele 6 luni de campanie, mai puțin de 5 milioane de persoane s-au imunizat împotriva covid.

Președintele Comitetului Național de Vaccinare, colonelul Valeriu Gheorghiță:

”Sunt mai multe care, evident, au un calendar de ieșire din valabilitate. Parte din ele vor fi donate, altele vor fi vândute, în momentul de față e un cadru normativ deja aprobat, lucrurile sunt în dinamică. Săptămâna asta au fost donate către Serbia, vor mai fi și către alte țări”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.