Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță anunță înființarea unor centre de vaccinare anti-Covid cu ser de la Johnson & Johnson | AUDIO

Comitetul Național pentru Vaccinarea împotriva Covid va înființa centre de imunizare în care cei dornici vor putea face injecția cu serul de la Johnson&Johnson.

Acest tip de vaccin se face cu o singură doză, așadar nu e nevoie de rapel.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, colonelul doctor Valeriu Gheorghiță:

„Avem în vedere înființarea a cel puțin unui centru de vaccinare la nivelul unui județ, poate chiar mai multe, în funcție de dozele disponibile, care vor primi vaccinuri de la compania Johnson&Johnson, tocmai pentru a da posibilitatea și persoanelor al căror medic de familie nu s-a înscris în această campanie de vaccinare să se poată vaccina cu acest tip de vaccin pentru că sunt multe persoane care vor să se vaccineze cu vaccinul de la compania Johnson&Johnson.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, alte 60 de companii vor începe vaccinarea angajaților săptămâna aceasta. Sunt firme cu peste 100 de angajați care, potrivit regulamentului în vigoare, pot organiza la sediu centre de vaccinare.

Până acum, peste 200 de companii au început vaccinarea angajaților.

Și tot marți, Valeriu Gheorghiță a mai spus că cei care au făcut Covid după ce au primit prima doză de vaccin trebuie să revină să revină și pentru doza a doua.

În cazul Pfizer, este recomandat ca vaccinul să fie făcut la 6 săptămâni după boală, însă această perioadă poate fi și mai lungă:

„Chiar dacă se depășește acest interval, nu este un motiv să nu ne facem doza de rapel, pentru că se consideră un stimul al răspunsului imun și boala în sine. este important să luăm în calcul acest reper, nu avem motive să nu ne facem doza de rapel, exceptând, desigur, contraindicațiile medicale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea