Confidenţialitate

Valeriu Gheorghiță: 45% din personalul din Învățământ s-a vaccinat | AUDIO

45 % din personalul angajat în învățământ, adică aproape 154.000 de persoane, s-a vaccinat anti-Covid până în acest moment, spune coordonatorul campaniei, Valeriu Gheorghiță. Nu se știe însă câte cadre didactice s-au imunizat, pentru că datele includ și personalul auxiliar.

Din acest punct de vedere, ideea reluării cursurilor cu elevii în clase, acolo unde profesorii sunt vaccinați, e greu de pus în practică în acest moment, este de părere medicul Valeriu Gheorghiță:

”Dacă ne-am uita, foarte probabil, la tipul personalului din învățământ vaccinat, foarte mulți dintre dascăli sunt deja vaccinați. Dar, în orice unitate de învățământ sunt și alte categorii profesionale, care nu se află la relația directă cu copiii. Tocmai de aceea trebuie făcută această analiză pentru a vedea câți dascăli, din toți cei existenți, sunt vaccinați. Și, sigur, și personalul auxiliar este foarte important. Însă, în ceea ce privește o decizie de organizare a activităților de învățământ, este cred mult prea devreme, nu se poate lua la acest moment o decizie”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.