Confidenţialitate

Valer Dorneanu, noul președinte al Curții Constituționale

Valer Dorneanu este noul președinte la Curții Constituționale. Forul a luat decizia într-o ședință, după depunerea jurământului ca judecător a trei noi membri: Livia Stanciu, Marian Enache și Attila Varga. Valer Dorneanu a câștigat funcția după ce a fost votat de majoritatea judecătorilor CCR.

Președintele CCR, Valer Dorneanu: “Cred că ai mei colegi au avut în vedere experiența mea, calmul meu, spiritul meu conciliant și faptul că vom reuși împreună să ducem prestigiul acestei instituții, care este un pilon al statului de drept, mai departe.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Imediat după ședința CCR și după aflarea rezultatului, noul președinte al Curții Constituționale a fost întrebat și despre implicarea politicului în deciziile forului.

Președintele CCR, Valer Dorneanu: “Eu zic că aici au fost voturi strict personale, profesionale și umane. Avem o clauză de ingratitudine față de cei care ne-au propus. Așteptăm acel climat politic în care să nu existe nici măcar încercări de influență asupra activității Curții Constituționale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Valer Dorneanu este judecător al CCR din 2013, fiind propus de Camera Deputaților și susținut de PSD. Anterior acesta a fost adjunctul Avocatului Poporului, secretar adjunct al Camerei Deputaților dar și președinte al Camerei, timp de patru ani.