Confidenţialitate

Vâlcea: Unele centre de vaccinare anti-Covid, mutate din sălile de sport. Elevii erau nevoiți să facă orele afară, în frig | AUDIO

La Râmnicu Vâlcea, autoritățile au decis ca unele centre de vaccinare anti-Covid, amenajate în sălile de sport ale unor școli, să-și desfășare activitatea în spații mai mici.

Decizia a fost luată de primărie ca urmare a plângerilor făcute de părinții elevilor care făceau orele de sport afară în frig. În plus, facturile la gaze naturale și curent electric aproape sau triplat în ultima lună.

Două din cele trei centre de vaccinare din Râmnicu Vâlcea amenajate în sălile de sport a unor unități de învățământ, urmează să fie desființate în câteva zile.

Prin înțelegere cu DSP circuitele de vaccinare de la Școala nr 9 și Liceul Sanitar vor fi preluate de Centrul de Permanență din Ostroveni și de centrul de la Sala de sport a Liceului Forestier.

Spațiile respective sunt mai mici necesită cheltuieli reduse cu întreținerea dar foarte important sunt suficiente pentru numărul relativ redus de persoane care se imunizeaza zilnic, a precizat edilul.

Facturile la gaze naturale și curent electric aproape s-au triplat în ultima lună la centre de imunizare împotriva Covid-19.

Decizia primarului de a reda sălile de sport elevilor a fost luată și ca urmare numărului mare de reclamații venite din partea părinților. Aceștia s-au plâns că foarte mulți copii s-au îmbolnăvit din în cauza faptului că orele de sport sunt făcute afară în frig și elevii nu au vestiare unde să se schimbe de hainele ude.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Nicoleta Ene

Citește și: Comisia Europeană propune ca folosirea certificatului Covid să fie prelungită cu încă un an | AUDIO