Confidenţialitate

Vâlcea: Incendiu de pădure în zona Brezoi. Zeci de pompieri, ajutați de localnici și pădurari lucrează la stingerea incendiului | AUDIO

Incendiul de pădure din zona Brezoi – județul Vâlcea – care a izbucnit joi este greu de stins. Ard trunchiurile copacilor, iar vântul puternic împrăștie focul. Pompierii de la ISU Vâlcea au reluat misiunea în vineri dimineață. Suprafața afectată este de câteva hectare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Focul a pornit din zona locuită din satul Drăgănești, arondată orașului Brezoi. Localnicii au aprins resturile vegetale de pe terenurile agricole, iar focul, lăsat nesupravegheat s-a extins rapid în pădure, din cauza vântului care bate cu putere în zona montană.

Incendiul se manifestă puternic pe o suprafață de aproape 10 hectare în fondul forestier ce aparține obștii Drăgănești-Văratic. Zeci de pompieri ai ISU Vâlcea, cu 4 autospeciale, ajutați de localnici și pădurari lucrează la stingerea incendiului. Intervenția este dificilă. Suprafața afectată este una foarte mare, terenul este accidentat, iar vântul împrăștie frunzele și crengile aprinse și extinde focul.

Sursa foto: ISU Vâlcea

Citește și: Prahova: Cămin de bătrâni din Călinești, amendat cu 35.000 de lei în urma unor controale. Neregulile găsite de comisarii ANPC | AUDIO