Confidenţialitate

Vâlcea: Explozie la Uzina Mecanică din Băbeni. Patru persoane au murit | LIVE UPDATE | AUDIO

Joi, 18 noiembrie 2021, a avut loc o explozie la Uzina Mecanică Băbeni. Patru persoane au murit și alte trei au fost rănite, conform ISU Vâlcea.

Muncitorii de la Uzina Mecanică Băbeni dezasamblau mai multe mine antipersonal, ieșite din uz, când un lucrător a făcut o manveră greșită, a atins focosul, iar mina a explodat. Nu a urmat și un incendiu. Suflul exploziei a ucis pe loc patru din cei opt muncitori aflați încăpere loc, iar alți trei au fost răniți și transporatați la spitalul din Râmnicu Vâlcea.

Este vorba de: trei femei, una este în stare foarte gravă, cu plăgi multipe pe întreaga suprafață a corpului. Ea a fost dusă direct în sala de operțiea. Celelalte două victime sunt rănite ușor. La locul tragediei pomperii au luat toate măsurile pentru prevenirea altor explozii, iar personalul angajat a fost evacuat din zona de risc.

Poliția și Inspectoratul de Muncă anchetează moartea celor patru persoane, un bărbat și trei femei.

Uzina Mecanică Băbeni este unitatea strategică pentru Armata Română și poate produce muniție în caz de nevoie.

Deși este deprivatizată prin lege, toate utilaje trebuie menținute în stare de funcționare, iar pentru acoperirea cheltuielilor salariale, conducerea uzinei încheie contracte de delaborarea a muniției scoasă din uz cu unități militare din Europa și Asia.

„În urma deflagrației au rezultat, din păcate, patru persoane decedate și patru persoane rănite. Ajunși la fața locului, paramedicii din cadrul SMURD și Serviciul Județean de Ambulanță au acordat îngrijiri medicale preliminare persoanelor rănite, după care le-au transportat la unitatea primiri urgențe de la Spitalul Județean Vâlcea. Din primele informații, se pare că mai mulți angajați din cadrul unității respective lucrau pentru dezasamblarea unei mine antipersonal”, a spus Octavian Fulger, ISU Vâlcea, pentru Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.