Confidenţialitate

VÂLCEA: Exercițiu care imaginează prăbușirea unui avion, la Voineasa

Un exerciţiu pentru intervenţia în caz de prăbuşire a unui avion se va desfăşura joi, la Voineasa, şi va angrena forţe din judeţele Vâlcea şi Hunedoara, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea.

Potrivit Agerpres, acţiunea se va desfăşura în zona “Curmătura Vidruţei” din Voineasa, unde, potrivit scenariului, se produce un accident aviatic în care este implicat un avion cu 15 pasageri şi 3 membri ai echipajului. Forţele specializate se mobilizează pentru salvarea răniţilor, acordarea primului ajutor, evacuarea persoanelor din zonă, stingerea incendiului, menţinerea ordinii publice, limitarea accesului în zonă.

La acest exerciţiu vor fi angrenate forţe şi tehnică de la Instituţia Prefectului Vâlcea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara, Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vâlcea, Serviciul Public Judeţean de Salvamont şi Salvaspeo Vâlcea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Club Offroad X3M Vâlcea, Crucea Roşie – Filiala Vâlcea, Direcţia Silvică Vâlcea şi comitetul local al localităţii Voineasa.

Reprezentaţii ISU Vâlcea fac apel la cetăţenii din Voineasa să înţeleagă necesitatea exerciţiului şi să nu intre în panică.