Confidenţialitate

VÂLCEA: Cereri de steaguri în creștere pentru prima fabrică de drapele din România

Prima fabrică de drapele din România s-a deschis la Vâlcea în 1990 sub deviza „Iubeşte România, arborează tricolorul românesc”.

Soţii Rotru au pus pe picioare afacerea plecând de la o nemulţumire personală, aceea că steagul României avea o gaură în mijloc după ce stema a fost ruptă în timpul Revoluţiei din 1989, transmite corespondentul Europa FM, Nicoleta Ene.
70 de angajaţi confecţionează drapelele tuturor ţărilor de pe mapamond în fabrică, iar în ediţii limitate se fac şi drapele istorice cum ar fi steagul cu stemă al Republicii Socialiste România sau steagul regalităţii.
Un steag cu dimensiuni standard 1,35 /0,90 cm se coase în maximum 10 minute , iar pentru imprimarea unui drapel istoric este nevoie şi de o jumătate de oră.
Satisfactia producătorilor vâlceni este că cererile de drapele de Ziua Naţională a României sunt tot mai mari în special de la oameni simpli care vor să arboreze drapelul în balcon sau curtea casei.
În fabrică s-au folosit peste 10.000 de metri liniari de material numai pentru a onora comenzile venite din judeţul Vâlcea.