Confidenţialitate

Vâlcea: 13 persoane din apropierea alunecării de teren din Alunu vor fi evacuate preventiv

Treisprezece persoane din casele aflate în apropierea alunecării de teren din localitatea vâlceană Alunu vor fi evacuate preventiv şi duse în spaţii de cazare temporară, puse la dispoziţie de autorităţile locale, decizia fiind luată în condiţiile în care au fost emise avertizări hidro-meteorologice pentru perioada următoare, care pot amplifica situaţia din zona respectivă.

La sediul IGSU, a avut loc, miercuri, o videoconferinţă privind alunecările de teren din localitatea Alunu, zona ”Gropile”, din judeţul Vâlcea, la care au participat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, experţi în geologie şi fizica pământului, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor cu atribuţii în gestionarea acestui tip de risc.

În condiţiile în care pentru perioada următoare au fost emise avertizări hidro-meteorologice care pot amplifica situaţia din Alunu, s-a luat decizia evacuării preventive a patru familii – 13 persoane – care locuiesc în casele din apropierea zonei de manifestare a alunecării de teren.

Autorităţile locale au pus la dispoziţie spaţii de cazare temporară pentru cele 13 persoane.

De asemenea, pentru siguranţa personalului care intervine la faţa locului, s-a luat măsura opririi lucrărilor, odată cu instalarea condiţiilor neprielnice de lucru.