Confidenţialitate

Val de restricții în mai multe localități din județul Ilfov

Val de restricții în mai multe localități din județul Ilfov: de miercuri, 29 septembrie, de la ora 10.00, s-au impus noi reguli în Afumați, Berceni, Chiajna, Otopeni, Popești Leordeni și Voluntari.
după a fost depășit pragul de 7,5 cazuri Covid la mia de locuitori.

În respectivele localități, începând de azi, circulația nejustificată nu mai e permisă după ora 20.00. Magazinele se închid zilnic la 6 seara, iar restaurantele și barurile se închid.

 

“Localitățile care au p incidență mai mare de 7,5 la mia de locuitori, și aici avem, Bragadiru, Dobroești, Mogoșoaia, Voluntari, Afumați, Berceni, Chiajna, Otopeni și Popești Leordeni, această restricție de circulație și programul operatorilor economici se aplică în fiecare zi, începând de azi, de la ora 10 au intrat în vigoare aceste măsuri.

Activitatea restaurantelor și cafenelelor este interzisă atunci când incidența este depășită de 6 la mia de locuitori.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Afumațiul are cea mai mare incidență – 9,42. Urmează Popești-Leordeni (8.54) și Voluntari (cu 8,29).

Alte 4 localități din Ilfov intră în așa-numita carantină de weekend: Brănești, Corbeanca, Măgurele și Ștefăneștii de Jos. Acestea au incidență Covid între 6 și 7,5. Și în acest caz, măsurile restrictive sunt valabile de miercuri, de la ora 10.00:

Vorbim de cele care se încadrează între 6 și 7,5 la mie, și aici avem Dărăști, Brănești, Corbeanca, Măgurele și Ștefănești. Aici, ca măsură importantă este interdicția circulației persoanelor nevaccinate, în intervalul 20-5 dimineața și programul operatorilor economici, între 5 și 18, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Prefectul Daniel Zamfir a explicat cum află populația de noile restricții:

Sunt informări făcute, atât pe site-ul prefecturii, cât și la nivelul fiecărei localități în parte.

Prin intermediul celor de la Jandarmerie, de la Poliție  și avem în fiecare zi înformări cu privire la incidența pe fiecare localitate în parte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.