Val de demisii în PNL după alegerile locale

Val de demisii în PNL după alegerile de duminică. Cinci din cei șase președinți ai organizațiilor PNL din sectoarele Capitalei și-au dat demisia. Mai puțin Anca Boagiu, șefa PNL sector 2, care consideră că nu are niciun motiv să plece din funcție. Ea a declarat că mai întâi vrea să se consulte cu membrii organizației din sectorul 2.

Cât privește situația de la PNL București, în acest moment reprezentanții partidului nu vor să spună cine îi va lua locul lui Cătălin Predoiu.

“Am demisionat cinci dintre noi, în politică există responsabilităţi. nu se pune problema, cu asta am început. Nici nu ne-am văitat şi nici nu ne-am târguit.Nu se pune problema că noi nu asumăm un rezultat chiar dacă a fost într-o situaţie politică complicată. Ne-am asumat răspunderea, cinci dinter noi am demisonat, doamna senator Anca Boagiu a cerut un răgaz ca să se consulte cu BP şi colegii din organizaţie”, a declarat Mihai Voicu, președintele PNL Sector 1.

Pe de altă parte, Mihai Voicu, i-a cerut demisia secretarului general al PNL, Ilie Bolojan. Liberalii îi reproșează că ”nu a performat” în calitate de coordonator al campaniei electorale, deși el ”s-a pus șef de campanie”.

Ilie Bolojan a fost ales pentru un nou mandat la Primăria Oradei, cu un scor de peste 70%, unul dintre cele mai mari scoruri din țară.

“I-am cerut demisia din două motive. A fost şef de campanie la nivel naţional. Pentru prima dată în istoria PNL nu am avut nici un fel de coodonare naţională a campaniei pentru că domnul Bolojan s-a pus şef de campanie şi după aceea nu a mai ţinut nicio şedinţă de campanie. În al doilea rând, nu mi se pare normal ca în pregătirea alegerilor parlamentare, noi să avem un secretar general navetist care vine în Bucureşti o zi da paisprezece nu, din când în când. Oricum nu pare că are capacitatea să exercite această funcţie”, a declarat Mihai Voicu pentru Mediafax.

Mihai Voicu a mai precizat că în urma alegerilor locale din 5 iunie nu se impune ”în niciun caz” demisia copreședinților partidului, Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

 

 

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS