Vagonul care a deraiat în Bistrița-Năsăud a fost repus pe șine

Vagonul de marfă care a deraiat joi seară la ieşirea din staţia Dealul Ştefăniţei din judeţul Bistriţa-Năsăud a fost repus pe şină la ora 3:20 şi retras în staţia Salva, a anunţat CFR SA.

“În acest moment continuă lucrările de reparaţii la linia de cale ferată şi în zona macazurilor, astfel încât circulaţia feroviară să poată fi reluată în condiţii de siguranţă”- se arată într-un comunicat al CFR.

Traficul feroviar între judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş este în continuare blocat în urma deraierii, joi seara, a unui tren încărcat cu cherestea, în zona staţiei CFR Dealul Ştefăniţei.

Pentru trenurile de călători care ar fi trebuit să tranziteze zona afectată, s-a luat măsura transbordării pasagerilor cu ajutorul unor mijloace auto.

Potrivit CFR, incidentul s-a petrecut joi seara, în jurul orei 19,00, când unul din cele 38 de vagoane ale trenului marfar a deraiat la ieşire din staţia Dealul Ştefăniţei.

Traficul feroviar a fost blocat între Vişeul de Jos (Maramureş) şi Salva (Bistriţa-Năsăud), pasagerii trenurilor rămase în linie fiind transbordaţi cu autobuzele.

Potrivit CFR, pentru călătorii din trenul R 4136, care circula pe relaţia Sighetu Marmaţiei – Cluj Napoca, s-a asigurat transbordare cu mijloace auto între staţiile Dealul Ştefăniţei şi Beclean pe Someş.

Aceeaşi măsură s-a menţinut, vineri dimineaţa, pentru trenurile R 4110 şi R 4133, care circulă pe relaţia Sighetu Marmaţiei – Cluj Napoca.

CFR nu precizează când se estimează că va fi repusă în funcţiune linia de cale ferată afectată în urma deraierii trenului încărcat cu cherestea.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS