Vaduva lui Arafat sustine ca fostul lider ar fi fost otravit cu supa

O echipă de experți elvețieni a detectat un conținut ridicat de poloniu radioactiv 210 in probele prelevate.

‘Otrava a fost turnată în supă’, a declarat Suha Arafat într-un interviu pentru postul egiptean de televiziune DreamTv, adăugând că atunci ‘când Abu Ammar (numele de luptător al lui Arafat) a înghițit prima lingură, s-a ridicat brusc în picioare, de parcă ar fi fost electrocutat. A aruncat lingura pe masă și a fugit la baie’.

Fără a menționa vreun nume, văduva primului președinte al Autorității Naționale Palestiniene a declarat că otrava putea să fie turnată în supă numai de o persoană ‘foarte apropiată’ lui Arafat. S-ar fi întâmplat pe 12 octombrie 2004, cu o lună înainte ca Arafat să moară într-un spital din Paris.

Suha Arafat este cea care a inițiat exhumarea liderului palestinian pentru a afla cauza morții lui. În urma analizelor de laborator, o echipă de experți elvețieni a detectat un conținut ridicat de poloniu radioactiv 210.

Între timp, și actualul președinte al Autorității Naționale Palestiniene, Mahmud Abbas, a cerut o anchetă internațională pentru elucidarea circumstanțelor morții lui Arafat.